Affi & Monica's

i tanke og handling

«PISSE PÅ BRYNE!»

I dag dumpet Rogalands Avis ned i postkassen min. Den gjør det fra tid til annen selv om jeg ikke abonnerer på den slags aviser. Jeg tror folka i Rogalands Avis prøver å overbevise meg og andre folk rundt omkring i fylket om hvilken fortreffelig avis de produserer, og deler flittig ut gratiseksemplarer i håp om å kapre en og annen ny abonnent. Vel, jeg kan ikke si at jeg er overbevist helt ennå, men tok meg likevel tid til å bla igjennom for å se om det hadde skjedd noe spennende i distriktet det siste døgnet. Men, nå var det ikke hvor likandes Rogalands Avis er, som var dagens tema, heller en sak som var å finne på side 32 i dagens papirutgave.

Det har seg nemlig slik at vår alles kjære fotballklubb Viking FK har hisset på seg noen forsmådde ungdommer som er nektet adgang til Viking stadion fordi de visstnok ikke deler supporterklubben Vikinghordenes syn på hva som er god tribunekultur. En av disse guttene føler seg så urettferdig behandlet at han har engasjert advokat og truer med rettssak. Les mer om RAs dekning av saken her, her og her før du leser videre.

"Er det de fulle mennene som er hordene pappa?"

Ferdig? Flott! Jeg må innrømme at jeg har flirt litt i skjegget av hele denne saken. Tåpeligheten med å vokte på hvilke klær folk har på seg når de skal på stadion skiller seg klart ut som den morsomste. Men etter å ha lest dagens artikkel i Rogalands Avis har jeg begynt å lure på hvor grensene for akseptabel supporterkultur går. Er det slik at Vikinghordene har definisjonsrett på hva som er god og dårlig supporterkultur på Viking stadion? Nå er ikke jeg i åpen konflikt med Vikinghordene slik som den ulykksalige unge mannen som er omtalt i nevnte artikkel er, men la oss leke med tanken på at jeg ikke helt deler Hordenes syn på hva som er god og dårlig supporterkultur. (I tilfelle noen fra Vikinghordene skulle lese dette blogginnlegget vil jeg igjen ettertrykkelig understreke at dette kun er et tankeeksperiment!) Vil det da være overhengende fare for umiddelbar inndragelse av sesongkort (såfremt jeg hadde hatt et da…) hvis disse uoverenstemmelsene skulle komme offentligheten og dermed Vikinghordene for øre?

Uten at jeg på noe vis innrømmer å forfekte en annen form for supporterkultur enn Vikinghordene, så kan jeg påpeke noen små men åpenbare forskjeller mellom hordenes utførelse og min. Der hvor jeg klasker neven i låret og sukker oppgitt når dommeren tar en feil avgjørelse, påfallende ofte til fordel for bortelagt vil jeg påstå, brøler Hordene klart og unisont «DOMMERJÆVEL!» omtrent 15-20 ganger før de faller til ro og trommer videre på skarptrommen sin. Der jeg skuffet tar meg til hodet og tenker; «Ja ja Berti, du klarer det neste gang!» når Trond Erik Bertelsen helt upresset legger et innlegg fra venstre kant som dessverre ender bak mål, brøles det blant annet fra hordene; «HELVETES KNEDA! FÅ ‘AN AV BANEN! Noe som er omtrent samme reaksjon fra hordene når Erik Nevland bommer på åpent mål.

"Ja, det er de der borte."

Sist jeg var på stadion, hadde jeg med meg min eldste sønn på syv år. Han er like glad i Viking som jeg og vi koser oss veldig ofte på kamp med kokte grillpølser og en spesiell saft med PEPSIsmak som jeg ikke har funnet andre steder enn Viking stadion. Denne saften går ganske fort gjennom systemet og det er obligatorisk med et toalettbesøk i pausen. Denne spesielle dagen spilte stakkars fortapte Randaberg nabooppgjør mot Bryne på en annen av distriktets stadioner. Så, mens jeg og poden står i kø for å komme frem til pisserenna smeller plutselig døra opp og inn ramler et knippe hordenemedlemmer, lett gjenkjennelige på de kledelige hordenedraktene som er sponset av blant annet baren med det catchy navnet; Beverly Hills fun pub. Med øyne på størrelse med en gjennomsnitts middagstallerken beskuer poden disse ambassadørene for Viking FKs offisielle supporterklubb, mens de brøyter seg forbi køen av tissetrengte frem til pisserenna og slenger frem noe som Åge Hareide etterlyste hos spillerne sine da han var landslagstrener, og slipper avgårde litervis av rein pilsner ned i renna samtidig som de skvetter litt på gulvet og veggen i samme slengen. Overstadig beruset og mentalt tilbakestående var begrepene jeg måtte forklare for poden da vi forlot toalettet etter å ha bivånet disse mennenes urineringsteknikk akkompagnert av særdeles høyrøstet utbasunering av følgende strofe i stadig høyere crescendo: «PISSE PÅ BRYNE! PISSE PÅ BRYNE! PISSE PÅ BRYNE!» Hvis jeg ikke minnes feil så uttalte en av dem; «SATAN BRYNE SUGE!» i det han forlot toalettet med alle de mer eller mindre måpende og nå enda mer trengende dogåerne.

Om man skulle komme i skade for å uttrykke en aldri så liten aversjon mot disse hordenemedlemmenes oppførsel, vil jeg da, kjære Viking FK, fremdeles være velkommen på stadion? Ærlig talt så har jeg nå blitt veldig usikker. Inntil videre så tør jeg ikke sette min stadiondeltakelse på spill og vil derfor understreke at jeg for evig og alltid stiller meg bak alt hva Vikinghordene måtte finne på av kulturelle uttrykk på tribunen og ellers på stadionområdet som seg hør og bør en ekte lojal vikingsupporter.

Reklamer

2 kommentarer på “«PISSE PÅ BRYNE!»

  1. lester
    07.10.11

    hvem heier du på rosenborg/vålerenga.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 30.08.11 av i Fotball, Hverdag.

Arkiv

Reklamer

Kategorier

%d bloggere like this: