Affi & Monica's

i tanke og handling

Konsekvenser av grønne fingre

Er det lenge siden jeg har skrevet på bloggen? Ja! Har jeg dårlig samvittighet? Nei! Ihvertfall ikke fordi jeg er en sløv blogger. Derimot er det en annen sak som tærer på samvittigheten min.

Det handler om kulepenner. Dårlige kulepenner.

I fjor sommer var familien på familieforøkelsestur til Etiopia. På slike reiser er det vanlig at man tar med seg ting og tang som er mangelvare i Etiopia og gir dette som gaver til barnehjemmet, eller til andre man møter under oppholdet. På vår første hentereise sommeren 2006, hadde vi med oss en masse skrot som vi fort forsto var totalt fånyttes som gaver til barnehjemmet. For eksempel, så hadde vi med oss en masse kritt i allslags fine pastellfarger, samt en badekåpe med Litago-logoen på (ja, den artige kua som dere vet)!? Derfor bestemte vi oss for å ta med noe nyttig neste gang. Valget falt på kulepenner. Etterspørselen etter kulepenner er stor, de tar liten plass i bagasjen og er greie å ha med seg når man er ute og går i Addis eller hvor enn man måtte befinne seg i dette fantastiske landet. Før avreise fikk kona i oppdrag å skaffe kulepenner, mange kulepenner. Jeg ante ikke da hvor hun fikk tak i akkurat den typen vi hadde med oss, men hun tryllet frem et stort parti bestående av hundrevis av fine kulepenner som vi med god samvittighet kunne dele ut til de trengende. De fleste av regnbuens farger var representert, ihvertfall sorte, blå, røde og grønne. Hvilken balsam for vår samvittighet og ikke minst vårt ego…? Så snille kan vi altså være. I snart ett år har vi trasket rundt med et selvtilfreds smil om munnen med tanke på vår uutgrunnelige nestekjærlighet og giverglede til alle verdens trengende.

Dette er synderen!

Her forleden dag skulle jeg notere ned ett par vesentlige punkter på handlelappen som jeg er totat avhengig av når innkjøpene til husholdningen skal foretas. Jeg fant en penn og skrev i vei en stakket stund. Plutselig og uten forvarsel spratt den derre kula på tuppen av pennen avgårde, med det resultat at pennen skrapte hull i handlelappen og blekket rant i strie strømmer ut over bordet og fingrene mine. Ukvemsordene haglet, men jeg fikk tatt meg inn igjen og vasket opp før nytt papir ble hentet. Jeg fant en ny penn i en eske og satte i gang med mot i brøstet og vett i panna bare for å oppleve at nøyaktig det samme skjer igjen. Selvsagt tiltet jeg totalt, men var klar nok i toppen til å lure på hvor disse pennene kom fra. Jeg spurte kona hvor disse møkkapennene har sitt opphav og fikk til svar at de stammer fra samme parti som de vi hadde med oss til Addis i fjor. Hun fortalte også at pennene ble kjøpt inn fra dette bestemte etablissementet. Med tanke på konsekvensene, har nå denne billigvarekjeden mistet meg som kunde.

Jeg gremmes ved tanken på alle de som takknemlig mottok vår ektefølte gave i Etiopia. Han som fikk flest penner var vår kjære sjåfør – Solomon. Vi skiltes som venner, men jeg tviler på at gjensynet blir særlig hjertelig neste gang vi treffes. Hvilke følger har denne affæren fått for vår intetanende sjåfør? Hva tenker ikke han om disse lurendreierne og taskenspillerne fra Norge som så falskt utga seg for å være hans venner og overøste ham med en bråte ubrukelige kulepenner? Det er med gru jeg tenker på hvor mange som tasser rundt i Addis Abeba med misfargede fingre etter å ha fått en gave fra vår forhenværende venn Solomon. Kanskje har han blitt banket opp, eller enda verre, dyppet i tjære og rullet i fjær slik man gjorde med kvakksalvere og sjarlataner i det ville vesten. Tenk om mobben har lynsjet ham?

Vi har altså distribuert denne dritten ut til de fjerneste avkroker på Afrikas horn. Neste gang jeg er i Etiopia og ser noen med blå, røde, grønne eller sorte fingre snur jeg og løper for livet, noe som ikke gir noen spesiell grunn til å føle seg trygg siden hele nasjonen består av langdistanseløpere i verdensklasse.

Europris – shame on you!

A.H.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 22.05.11 av i Adopsjon, Reise.

Arkiv

Reklamer

Kategorier

%d bloggere like this: