Affi & Monica's

i tanke og handling

Aleksander den lille

Aleksander den store

For skikkelig lenge siden levde en fyr som het Aleksander den store et hektisk og innholdsrikt liv. Han var en ivrig bråkmaker som hadde en hang til å ta med seg kompisene sine, ja alle 40 000 av dem, og yppe til bråk hvor enn han reiste. Etter å ha reist på heisatur i hele det gamle persiske riket, kom han til en by som het Persepolis. Der slo han og alle vennene seg ned en liten stund for å hvile og drikke seg fulle. Aleksander var fæl til å rote etter seg. I Persepolis rasket han med seg både saltmat, søtmat, penger og gull og var heller ikke snauere enn at han satte fyr på hele byen før han la i vei på nye eventyr. Slik var det ofte med Aleksander. Han dro fra sted til sted, sloss og lagde et skikkelig rot før han reiste videre. Nå skal det også nevnes at han mange steder lagde nye byer også. Flesteparten av disse fikk selvsagt navnet Alexandria.

Persepolis

Min yngste sønn har, uten sammenligning for øvrig, mange av de samme karaktertrekkene som Aleksander. Han farer også frem i sin lille verden med et liknende atferdsmønster. Overalt hvor han ferdes ligger det rot og skrot etter ham. Et par eksempler: Det hender han legger ut på en reise som ender opp på kjøkkenet. Der tar han tak i alt som er løst og kaster det på gulvet. Det synes han er skikkelig artig. Av og til drar han på hærtog i bokhyllene til pappa. Nettopp dét fører ofte til konflikter og ufred her hjemme.

Hvorfor må små barn rote så fælt? Poden som har rukket å bli 15 måneder er veldig ivrig når vi oppmuntrer ham til å legge ting på plassen hvor de hører hjemme. Overøst av bifallsytringer blir han veldig stolt når han omsider klarer å putte på plass i hylla en av de 98 DVD’ene han med brask og bram nettopp rev ut av hylla og slengte på gulvet. Det står nok ikke på viljen til å rydde igjen, men han kommer bare ikke på tanken selv.

Hva kan vi da konkludere med? Jo, at Aleksander den store beholdt mye av barnet i seg helt til sin død, mens man nok ikke ville gitt min sønn ansvar for USA’s hærstyrker med det første. «Aleksander den lille» i kombinasjon med slik en krigsmakt ville fått katastrofale følger for verden slik vi kjenner den.

A.H.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 04.03.11 av i Adopsjon, Hverdag.

Arkiv

Reklamer

Kategorier

%d bloggere like this: