Affi & Monica's

i tanke og handling

Tomme seter og fulle bagasjerom

Kvinnen jeg giftet meg med for noen år tilbake har, som nevnt i en annen sammenheng, ikke vært helt som hun pleier den siste tiden. Hva det skyldes, har jeg gitt opp å spekulere i. Men, daglig kommer ulike eksempler på hennes nye sinnstilstand.

I dag skulle hele familien ut for å handle inn til helgen. Mens jeg jogget nabolaget rundt i håp om å hanke inn vår eldste sønn, fikk kona i oppdrag å legge barnevogna i bilen og pakke med det nødvendige av bleier, våtservietter, tåteflasker og alt hva man behøver for å holde ut i mer enn 5 minutter med spebarn på diverse kjøpesentre. Etterhvert fikk jeg lokalisert eldstemann, tatt et grepa tak i nakken hans og ført ham tilbake i retning bilen under ville protester, sparking, kloring og skriking. Så ble han behørig dyttet på plass i baksetet. Jeg satte meg bak spakene, gløttet bort på kona som sitter klar i passasjersetet og spør: «Er alle klar, selen festet og det gode humøret på plass?» «Jaaa!» kom det, om ikke unisont og entusiastisk, men ihvertfall noenlunde nøytralt fra kona og eldstesønnen. «OK, da kjører vi,» sa jeg og startet bilen. Tross min dårlige hørsel, fikk jeg heldigvis med meg en lavmælt stemme fra baksetet: «Deilig å slippe hylingen til Victor i dag ihvertfall.» Jeg gløttet over skulderen bare for å oppdage at minstepjokken glimrer med sitt fravær fra bilsetet sitt. «Tok ikke du ut Victor?» spør jeg min kone, med en nå anstrengt rolig stemme. «Jeg trodde du hadde satt ham i bilen.» svarer hun. «Jeg har jo selvsagt ikke det! Jeg har jo spurtet på kryss og tvers av hele nordjæren for å få tak i Lester,» svarer jeg med en anstrengt, men ikke fullt så rolig tone. Ok, av med tenningen, ut av bilen, låser opp husdøra akkompagnert av en rekke ukvemsord som hverken egner seg på trykk eller i daglig tale, entrer huset mens jeg venter å høre ensom grining fra stua. «Merkelig så stille det er?» tenker jeg mens jeg etterhvert oppdager at stua er tom, kjøkkenet er tomt og andreetasjen er blåst for alt liv bortsett fra sengemidden og ett par edderkopper. «Ok, rolig! Hvor så jeg ham sist? Jo, han lå å sov. Hvor da? Jo, i vogna selvsagt!»

Reklamer

7 kommentarer på “Tomme seter og fulle bagasjerom

 1. monicagmitch
  17.09.10

  Kjære vene, du kan i det minste gi folk et hint om at du bare forteller skrøner!

  • alf-helge
   18.09.10

   Nytter ikke å ro seg ut av denne kjære, med bildebevis og greier… 😉

 2. Cecilie
  19.09.10

  Nå lo jeg godt en altfor tidlig søndag morgen :)) Og vi som har gitt dere venneanbefaling og gått god for at dere greier to… Hahaha! Uansett skrøner eller ikke; fantastisk bilde!

  • alf-helge
   19.09.10

   At du ikke har gjort skikkelig research før du skrev anbefalingen får du ta på egen kappe… men for å lette samvittigheten din kan jeg berolige deg med at det heldigvis er én i denne familien som innehar visse omsorgsevner. Jeg har hørt at barn fra dysfunksjonelle familier kan klare seg noenlunde bra hvis de har tilgang til en trygg voksen i livet sitt som viser dem omsorg, tillit, setter grenser og gir dem uforbeholden kjærlighet. Vel, that’s me!!!

 3. Gunnar
  19.09.10

  Jeg tror ikke det er noen skrøne. Typisk kvinnfolk 🙂

  • alf-helge
   19.09.10

   Må si jeg er uendelig takknemlig for støtten Gunnar. Ikke vær redd for å hive mer bensin på bålet, få det ut! Her kan du trygt lufte dine frustrasjoner. Du er ikke alene om å være fanget i et ekteskap med en ond tyrann som bruker alt av hersketeknikker for å tråkke på deg og frarøve deg siste rest av manndom og din stolthet over å tilhøre det sterke kjønn.
   Menn i alle land, forén eder! La oss kaste kvinneåket!!!

 4. Camilla
  25.09.10

  Tror jeg må linke til Gro… 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 17.09.10 av i Hverdag.

Arkiv

Reklamer

Kategorier

%d bloggere like this: