Affi & Monica's

i tanke og handling

Stormskyer i horisonten…

Det er noe som ikke stemmer. Min kone, som jeg mener å kjenne rimelig godt etter 17 års samliv, har den siste tiden endret atferd. Hun sender ut signaler som er mildt sagt… tvetydige.

I førstningen tenkte jeg at en av de sedvanlige konfliktene var på gang. De som vi har to ganger i året om praktiske ting, mangel på dialog og «du forstår meg ikke…», respekt og bla bla bla… Når det brygger opp til en slik, er min kone stort sett enkel å lese. Omtrent en måned før det smeller, begynner hun å bli litt muttere og etterhvert som forløsningen nærmer seg blir hun mer og mer innesluttet. Til slutt går undertegnede lei av å omgås en stum mumie og ber henne lette på hjertet.

Men, det som skjer nå er ikke så enkelt å tolke. Det startet med et besøk på biblioteket. Stort sett leser hun bare avisen, men nå har hun drasset med seg en svær rue med bøker som hun flittig sitter og studerer. Nyskjerrig som jeg er, tok jeg en titt på hvilke bøker dette kunne være. Det viste seg at kvinnemennesket har lånt med seg en stabel med bøker om samliv. Sånne hvor tittelen starter med «Kunsten å…» I tillegg har hun vært usedvanlig smørblid for tiden. Er det noe rart jeg blir mistenksom? Har hun omsider innsett hvor heldig hun er som får lov til å være gift med et såpass flott mannlig eksemplar, og dermed bestemt seg for å gjøre sitt ytterste for å tilfredstille hans ønsker og behov, hvorpå hun søker tips og inspirasjon i samlivsbøker? Neppe. Jeg kan ikke fri meg fra å lure på om det ligger noe mer og ulmer under overflaten. Hvis formålet er å gjøre meg usikker, kan jeg skrive under på at det klarer hun utmerket, mission accomplished! Jeg vet ikke, men tror det brygger opp til storm.

Reklamer

4 kommentarer på “Stormskyer i horisonten…

 1. Camilla
  28.08.10

  Her gleder vi oss til oppfølgingsinnlegget fra kona…. 😀

 2. monicagmitch
  31.08.10

  Smørblid??!!!
  Når senebetennelsen biter seg fast og jeg må knaske Voltaren for å holde ut, når ryggen verker og øyelokkene er tunge, er det noe som ikke stemmer. Og når svaret på oppfordringen om å engasjere seg litt i lillesnurk er; hvorfor det, det er jo du som har permisjon…
  Samlivseksperten Klara Klok må vel ha en løsning på problemet?

 3. alf-helge
  07.09.10

  … og ikke nok med det, nå har hun pinadø gått hen og kjøpt tidsskriftet MAMMA også?! I rest my case…

 4. Tilbaketråkk: Tomme seter og fulle bagasjerom | Affi & Monica's

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 27.08.10 av i Hverdag.

Arkiv

Reklamer

Kategorier

%d bloggere like this: