Affi & Monica's

i tanke og handling

Skrotnisse

Det gikk ikke mange timene etter at vi hadde blitt en familie på fire, før vi innså at renoveringen av huset ville bli en smule påvirket av familieforøkelsen. Renoveringen har vi egentlig har holdt på med siden vil flyttet inn hit i 2001, rett nok en del mer intensivt de siste par årene. Siste del av arbeidet hadde vi tenkt å gjøre selv, noe har vi også gjort. Med lillesnurk sitt inntog i familien endret situasjonen seg, for han stjeler på sin helt egen måte all tid vi skulle brukt til den type arbeid. Siste del må altså settes bort til andre og vi må rydde plass slik at det i det hele tatt er mulig å gjøre et arbeid. Hemsen er stedet som skal få en ansiktsløftning og trenger altså å ryddes. Men hvor skal vi gjøre av alt rotet? I kjelleren? Men da må kjelleren ryddes først, for slik den ser ut nå er det knapt plass til noe.

Containeren står i tunet, alt er klart. Nå skal det endelig bli orden i sakene. Men så har det seg slik at jeg bor sammen med en skrotnisse. Alt kan alltid brukes til noe, det er alltid en god grunn til å ta vare på. Det er mildt sagt umulig å kaste noe med skrotnissen tilstede. Hør bare:

Jeg fant noe metallskrap i garasjen, modent for containeren. Min mann kom heseblesende, » ikke kast, bare ta bort rusten og den er god som ny». Jeg fant gamle beholdere med olje og andre bilremedier, noe vi aldri kommer til å bruke. «Kaste? Bare sett det på hylla i garasjen, sånn i tilfelle». Jeg fant noe gammelt materiale, modent for containeren det også. «Ikke kast, jeg og poden skal jo bygge hytte i treet en gang.» Jeg fant et plastrør og kastet det. «Hallo, det passer jo perfekt til Star Wars-kroken jeg skal lage til på hemsen». Jeg fant en liten reise-TV. «Skal du kaste den også? Vi kan jo ha den på hemsen, trenger bare å…». Jeg fant et gammelt barnebilsete, møllspist og skittent, klart for dynga. «Skal du kaste det?» «Ja,» sa jeg og kastet det. Det gikk ikke lang tid før han hadde hentet setet ut av containeren og var igang med å lage en hasardiøs farkost til lillesnurk.

Jeg prøver altså å rydde og skape orden. Det er ikke lett med en mann som ikke vet hva orden er, bortsett fra i bokhylla og i musikksamlingen sin, der har han stålkontroll. Orden i resten av huset overlater han glatt til meg.

Han vet det ikke, men mye av dette har jeg likevel kastet, i smug. Men jeg innrømmer at bleiebøtta nok ikke skulle vært kastet, selv om den enda ikke er tatt i bruk, noe den forlengst burde vært. Vi går nemlig rundt og vasser i hundebæsjposer, ikke med hundebæsj, men med bleier. De ligger i trappa, gangen, på badet, soverommet og rundt omkring. Skal ta de med ut i søppelspannet neste gang vi går ut, men glemmer det oftere enn vi husker det. Sånn er det bare!

Reklamer

2 kommentarer på “Skrotnisse

 1. alf-helge
  03.08.10

  Javel, så nå skal vi ta våre interne kontroverser i det åpne rom…? Jommen sa jeg trofast og underdanig kone. *****!

 2. Linda Therese
  06.08.10

  Hehe, morsom lesning. Kjenner meg igjen…
  😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 03.08.10 av i Hverdag.

Arkiv

Reklamer

Kategorier

%d bloggere like this: