Affi & Monica's

i tanke og handling

Innovatør eller skrotnisse?

Hvorfor kaste det man kan bruke? Min kone har faktisk innrømmet at jeg er flink i dag, og det er ikke noe som skjer hver dag, eller hver uke for den saks skyld. Men, når gammelt skrot får nye bruksområder må til og med min kone nikke bifallende. Hva som helst for å spare en slant… Ikke sant?

Det har seg nemlig slik at vi driver og kaster rusk og rask her hjemme. Container står i tunet og fylles sakte, men sikkert opp. All slags drit og lort fra kjeller til loft får beseglet sin skjebne i disse dager. Da fruentimmeret kom drassende med et gammelt barnesete til bilen fikk jeg, som så ofte ellers, en idè. «Hva om jeg stappet barnesetet inn i den gamle sykkelhengeren som står i garasjen? Da kan nemlig minsten også være med på sykkeltur», foreslo jeg. «Nei, nå må du gi deg med alle de tullete ideene dine. Vi kan ikke samle på alt. Nå kaster jeg setet», sa gledesdreperen. Som sagt så gjort. Bilsetet ble dumpet i containeren, og min kone var fornøyd. Men, jeg er ikke den som gir opp så lett, så mens kjerringa gikk for å finne mer skrot å kaste, heiv jeg meg rundt, plukket setet ut av containeren og hentet sykkelhengeren. Setet passet selvsagt perfekt. Sykkelhengeren har selefester til to barn, og det var en smal sak å feste bilsetet i de eksisterende selene. Jeg monterte hengeren på konas sykkel, hentet kona og fortalte at nå skulle hele gjengen på sykkeltur. Det skal ikke stikkes under en stol at kvinnemennesket ristet på hodet og himlet med øynene en smule til hun fikk se vidunderet. Da måtte hun faktisk erkjenne at det slett ikke var en så dårlig idè likevel. Jeg fortalte og viste med sedvanlig engasjement og innlevelse hvordan minsten kunne sitte godt fastspent med god støtte i den nylig oppgraderte sykkelhengeren. Som sagt så gjort. Vi trykket minstemann ned i setet og hentet storebror. Nå var vi klare for utflukt. Turen gikk til Tungenes fyr hvor det vanket is og cola. Minsten frydet seg glugg ihjel i hengeren og var bare et stort smil de to timene turen varte. På hjemvei sovnet han og sov søtt til vi var trygt hjemme igjen.

Av og til er det litt deilig å ha rett.

Reklamer

2 kommentarer på “Innovatør eller skrotnisse?

  1. Vibecke Gundersen
    24.07.10

    Heisann 🙂 fantastisk god ide`Alf -Helge!!!! så kjekt at heile gjengen kan komme seg ut på sykkel tur!!! kjempe koselig!!!

  2. alf-helge
    25.07.10

    Ja, det har vært et savn å dra på sykkeltur alle sammen. Jeg og Lester har vært på noen turer, men det er kjekkest når alle er med. La du forresten merke til den kule vimpelen jeg har laget til brukeren av sykkelhengeren?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 24.07.10 av i Hverdag.

Arkiv

Reklamer

Kategorier

%d bloggere like this: