Affi & Monica's

i tanke og handling

Kz, klmz å pizz å zånn – kurz i zoziale medier!!!

Denne bloggen ble opprettet fordi jeg fikk den i oppgave på kurs i sosiale medier. Blogger har jeg så langt forbundet med sportsidioter som analyserer fotballkamper med påfølgende hylekor om udugelige spillere og mindre saklige begrunnelser for å sparke trenere fra hvermansen som måtte dumpe innom den aktuelle bloggen, men også fjortisjenter som skriver om ”zhopping å zminke å prevenzjon å zex å gutter å zånn, lizzom!!!”.

Til å begynne med, tenkte jeg at jeg fikk avvikle bloggen når kurset er ferdig, men så fikk den etterhvert en funksjon i og med at familien skulle dra på hentereise til Etiopia, hvorpå den fikk sitt klingende navn. Men hva skal det bli av den nå som vi er trygt tilbake fra det store utland? Kanskje bør jeg legge den ned, men så har både min kone og jeg blitt litt bitt av basillen, og nå synes vi det er artig med en blogg. Kanskje bør vi endre navn til ”Affi og Monica’s pisspreikblogg” eller noe i den dur? I snitt har bloggen så langt hatt 36,607142857142857142857142857143 treff hver dag, ikke vet jeg hvor mange det er i forhold til andre sine blogger, men noen stakkarslige sjeler har likevel funnet veien til bloggen. Kan jeg da frarøve disse, i underkant av 37 menneskene, gleden av å kikke på mine og min kones, ikke alltid veldig pålitelige betraktninger av livet?

Jeg sitter ofte med en følelse av å bli stadig mer asosial, dess flere sosiale medier jeg tar i bruk. Min kone, som i skrivende stund traver frem og tilbake i stua med minstemann på armen og desperat forsøker å finne ut hvorfor han skriker så besatt når alle hans behov skulle være tilfredsstilt, vil nok si seg enig med meg i det. Hvor mange ganger har hun ikke bittert ytret: ”Hvis du bare kunne bruke mer tid på familien, fremfor den derre internetten!”…osv. Her går jeg altså på kurs for å bruke enda mer tid foran pc’en med påfølgende lidelser som musarm og skulderleddsbetennelse med ditto forbruk av Voltaren og andre smertestillende remedier. Hvor skal det ende?

Jeg er ingen geek, men gu’ så mange gadgets jeg har! Sånn har det blitt med min bruk av internett også. Jeg identifiserer meg ikke med datanerder, men bruker vel omtrent like mye tid på nettet som de fleste andre, og det er betydelige mengder timer hvert døgn.

Flickr, mashups, karttjenester, podcast, wiki og videodeling er medier og funksjoner jeg kjenner til, men ikke har forholdt meg til som fenomener jeg trenger å kurses i. Likevel har det vært nyttig å få et lite innblikk i flere funksjoner som jeg ikke nødvendigvis vil bruke så mye selv. Greit å være oppdatert i et par uker, for alt vi har lært på kurset er nok ganske avlegs om noen måneder. Utviklingen går jo så fort i disse moderne tider. Twitter har jeg forresten allerede avskrevet, siden jeg umulig vil være i stand til å formidle noe meningsfullt med så få tegn til rådighet. Hva skal man bruke det til? Informere verden om eksempelvis: ”Nå har jeg kjøpt karamellpudding på butikken.” eller ”Sitter i badekaret, nabokona skrubber meg på ryggen.” Hva skal nå det være godt for? Har jo registrert at også Facebook brukes til slike spennende opplysninger om folks gjøren og laden, men det er ikke helt mi greie.

Jeg har en tendens til å gå veldig hardt ut og kategorisk avskrive alt jeg ikke umiddelbart finner nyttig for min egen del. Egentlig liker jeg helst bare å bruke ting jeg oppdager selv, men nå som jeg har fått påtvunget meg en blogg, må jeg innrømme at jeg faktisk liker å skrive på bloggen. Vel, gjennom et langt liv har jeg etterhvert svelget så mange kameler at jeg har begynt å venne meg til smaken. Ligg unna hvis du ikke liker kamelånde.

Reklamer

7 kommentarer på “Kz, klmz å pizz å zånn – kurz i zoziale medier!!!

 1. Dias
  13.06.10

  Fortsett å blogg (imperativ?)! Begge to.

  • alf-helge
   13.06.10

   Jo takk, kan nok både kvitre og blogre mer etterhvert.

 2. Dias
  13.06.10

  Tror imidlertid du også hadde vært en utmerket twittrer.. http://twitter.com/oasagen
  Kameler er godt.

 3. astridterese
  14.06.10

  Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Hadde aabsolutt ikke tenkt å ha en blogg men «måtte» jo pga kurset. Nå tror jeg kanskje jeg fortsetter…

  • alf-helge
   15.06.10

   Ja det er kjekt, men en forutsetning må jo være at man har noe man ønsker å formidle. Der sliter jeg litt. Vet ærlig talt ikke om jeg har nok på hjertet til å skrive noe som kan være interessant for andre. Å skrive om hvor søte ungene er i finstasen på 17. mai og å klage over hvor fæl ektemaken er, overlater jeg til kona. Det er sånt svigerinner og tanter liker å lese om. Men, hvis lysten og motivasjonen er på topp og noe opptar meg, så kanskje…

 4. Vibecke Gundersen
  15.06.10

  Jo fortsett med å skrive, deter kjempe kjekt å lesa…dåke skrive så godt!!! 🙂

 5. Vibecke Gundersen
  15.06.10

  må visst leite etter shift- tasten eg og Lester!!:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 13.06.10 av i Hverdag.

Arkiv

Reklamer

Kategorier

%d bloggere like this: